HRVN
Historische Re-enactment Vereniging Nederland
 

Wie zijn wij



Twee mensen die hun hobby vorm wilde geven, zo is de HRVN begonnen op 19 maart 2008. Het doel  van de twee leden was het uitbeelden van de geschiedenis  van de Tweede Wereld oorlog in de breedste zin van het woord. Inmiddels is de vereniging gegroeid tot 55 leden die voornamelijk US en Duits uitbeelden. In 2018 werden de uitbeeldingen uitgebreid met "multi periode”. Napoleontisch en Romeins als levende geschiedenis.


De motivatie van de leden om re enactment uit te beelden is divers. De belangrijkste is dat wij de herinnering aan de zwarte jaren van oorlogen educatief willen blijven doorgeven aan volgende generaties. Door middel van het zo realistisch mogelijk uitbeelden en voorlichting tijdens evenementen geven wij een beeld hoe het er in de oorlogsjaren aan toe ging. Onze leden duiken terug in de geschiedenis en kleden zich als toen. Ook maakt men gebruik van originele en/of repro kleding, voertuigen en uitrusting.


Onze groep is nog groeiend en de leden breiden ook hun uitrusting nog steeds uit. Onderzoek naar de geschiedenis, uitbeelding en historie van de uitbeeldingen geeft de leden een correct zicht op het verleden om dit te laten zien aan de bezoekers.


De leden zijn een hechte groep die tijdens evenementen en trainingsweekenden enkele of meerdere dagen bij elkaar zijn en op elkaar aangewezen zijn. Vriendschap is een belangrijk punt dat wij ook graag nastreven.


Ben jij na het zien van onze website, verhaal en foto’s geïnteresseerd om ook bij onze vereniging te komen? Stuur ons een bericht via het aanmeld formulier en wij nemen contact met jou op!